Mochride - mitt hjärtas röst

Alla inlägg under maj 2011

Av mochride - 26 maj 2011 09:25

Det var inget roligt att vara utepå morgonen för det blåser jättemycket idag. Jag får lätt ont i huvudet när det blåser så här och det fick jag nu också fast jag hade mössa. Och så blåste det rakt igenom mössan och in i öronen. Det är inte heller kul.


Det är ju alltid nåt man ska klaga på när det gäller väder och vind och idag klagar jag på just blåsten. Oc så är det mulet och det kommer säkert en regnskur även idag. För det är ju så det har varit senaste tiden. De har gått från sol till regn till sol till regn till sol, växklande molnighet, övermulet och blåsigt. Det var ju sommar nyss. Kom tillbaka.

ANNONS
Av mochride - 25 maj 2011 12:30

En kompis till K och hans sambo har fått barn, en liten flicka. Det ska bli så roligt att hälsa på dem sen och träffa det lilla underverket. M kommer nog tycka det blir intressant också, hon har aldrig sett någon så liten förut. Vi ska hitta på nåt fint att ge den lilla, en liten välkommen-till-världen-present. Men de ska få vara ifred lite först så att de kommer i ordning lite. Det är ju en så stor omställning att komma hem med en bebis.

ANNONS
Av mochride - 25 maj 2011 11:46

När det blir flera uppföljare till en film brukar det vara så att den första filmen är bäst medan uppföljarna blir sämre och sämre. Med vissa undantag. Alla kanske inte håller med mig nu, men jag tycker faktiskt att Terminator Salvation är den bästa av de fyra Terminator-filmerna. Den och tvåan är mina favoriter. Den tredje filmen gillar jag inte alls.


I den här filmen är årtalet 2018 och ett fåtal överlevare försöker klara efterdyningarna av Judgement Day. Deras hopp om överlevnad ligger hos John Connor och motståndsrörelsen.


Connor inser att han måste rädda sin egen far, Kyle Reese, för att rädda framtiden från Skynet och maskinerna. Marcus Wright, en enstöring från det förflutna är den som kan hjälpa honom att komma åt Skynet. John Connor vet inte om han kan lita på Marcus, men han är hans enda möjlighet att rädda Kyle.


Av mochride - 24 maj 2011 21:06

Vinanren handlar om LuAnn Tyler, en ung och fattig kvinna som inte ser någon framtid för sig och sin dotter. Hon har knappt pengar till att köpa mat och dessutom är hennes pojkvän en ölpimplande odugling.


En dag kontaktas hon av en mystisk man som ger henne ett erbjudande som hon inte kan tacka nej till, att vinna högsta vinsten, 100 miljiner dollar, på Amerikanska Lotto. LuAnn blir lite misstänksam, men fastnar för erbjudandet och pengarna är hennes. Hon följer noggrant det regler som följer med vinsten av pengarna och flyttar utomlands till ett liv i lyx och rikedom.


efter tio år i exil blir henens hemlängtan för stark och hon återvänder till USA under falskt namn och i största hemlighet. Men den mystiske mannen accepterar inte sådana avsteg från instruktionerna och sagan är slut. LuAnn har dragit på sig en skuld som inte kan betalas med pengar och hennes liv är i fara.


 


Av mochride - 24 maj 2011 11:00

Det här är en romantisk komedi och en ganska charmig historia. En trevlig film som inte är så där förutsägbar som romantiska komedier brukar vara, och jag gillar slutet.


Filmen handlar om en pappa som ska berätta för dottern hur han träffade hennes mamma. Men han berättar inte bara hur han träffade henne, för att göra det lite mer intressant berättar han om tre kvinnor som spelat stor roll i hans liv utan att tala om för dottern vem av dem som är mamman. Det får hon själv försöka lista ut.


Av mochride - 24 maj 2011 09:16

Promenader är väldigt bra för min inspiration. Det kanske är därför jag tycker så mycket om att promenera. Tankeverksamheten och fantasin kommer igång. Det är faktiskt väldigt mycket av det jag skriver när det gäller mina böcker/skrivprojekt ( vad vi nu ska kalla det eftersom det inte är publicerat ännu) som jag kommer på under mina promenader


Under morgonens promenad till exempel kom jag på ganska mycket till mitt senaste projekt. Det är en episod som jag funderat lite på tidigare och nu har jag utvecklat och berabetat den lite. Det är så jag gör under mina promenader. jag kommer på nåt, går och tänker på det under promenaden och utvecklar, ändrar och berabetar. Under en lång promenad kan jag ibland komma på nästan helt kapitel.


Det är jättebra, men det är ju lite synd att jag inte kan skriva samtidigt som jag är ute och går. En annan grej som är lite synd är att det jag kommer på inte är i ordning, det blir lite huller om buller, men jag vet i alla fall på ett ungefär var det ska passa in i handlingen.


Det händer också att jag kommer på en del när jag sover. Det är ett par idéer jag fått genom drömmar jag haft. ibland när jag tönker mycket på en idé/handling så komemr jag på mer i drömmar. Och det är också lite kul.

Av mochride - 23 maj 2011 20:03

Det har regnat större delen av dagen idag, som de gjort de senaste dagarna. Men det blev en fin kväll ikväll också. Solen skiner mellan molnen och det är ganska skönt ute. Skulle vara trevligt med en kvällspromenad nu. 


Nu när solen är framme igen kan man uppskatta det gröna igen. Det ser ju mycket trevligare ut när det är soligt och fint väder istället för grått och regnigt. Det är så mysigt att se ut genom fönstret och ha det här gröna alldeles utanför istället för ett annat hyreshus som vi haft tidigare. Vi bor väldigt bra till fast vi har lägenhet och det är mycket grönytor där vi bor. Det är väldigt trevligt.

   

Av mochride - 23 maj 2011 15:39

Det här är en annan  av mina favoriter av Nora Roberts. Det är en bok med mycket spänning och kärlek, och ett ganska oväntat slut.


Olivia var bara fyra år när hon såg sin mamma mördas av sin pappa. Han blir dömd till livstids fängelse och Olivia flyttar till sina morföräldrar och växer upp på deras friluftsanläggning i nordvästra USA.


Flera år efter mordet söker journalisten och författaren Noah Brady upp Olivia. Han har fått ett brev från hennes pappa, han är svårt sjuk och vill att den riktiga sanningen ska komma fram. Noah tar sig an uppdraget på villkoret att han får kontakta han också får kontakta vänner, släktingar och kollegor.


Minnet av den hemska tragedin har bleknat under åren, men när Noah dyker upp kommer allt tillbaka. Hon vill först inte ha med det att göra, men hon vill veta sanningen.


 

Om bloggen

 

 

Välkommen!

Jag som skriver den här bloggen är en nyutbildad bibliotekarie med författardrömmar. jag skriver om min väg till att bli författare och tipsar även om böcker jag läst.

 

Här kan du också följa min vardag med familjen, läsa om filmer jag sett och tankar om saker och ting. Jag hoppas att du gillar det du hittar här.

 

Texterna som finns i headern eller inläggen är mina och får inte kopieras.

Följ mig!

bloglovin Mochride - mitt hjärtas röst

Letar du något?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag gillar

RSS

Länkar

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se