Mochride - mitt hjärtas röst

Alla inlägg under maj 2011

Av mochride - 16 maj 2011 12:33

Lindisen har kommit med en ny 10 snabba-lista och jag tänkte jag skulle göra den också. Gå in på hennes blogg om du också vill göra listan.


Geting/Spindel Spindel. Gillar inte getingar. Gillar väl egentlign inte spindlar heller, men jag har vant mig vid att ha en stor spindel hemma och den är faktiskt fin så länge jag inte behöver göra mer än att titta på den.

Powerwalk/Springa Powerwalk. Jag gillar att promenera och tar gärna en promenad i rask takt. Det är tråkigt att springa.

SVT 1-2/Tv4 Kanal 5 Kanal 5. Det går många bra serier där.

Darin/Danny Darin, tror jag

Jul/Påsk Julen är ju mysig även om det är mitt i mörkaste vintern.

Rött/Vitt Tänker spontant på vin, och då väljer jag inget av det eftersom jag inte dricker alkohol.

Hjärta/Stjärna Jag gillar båda

Snooza/Gå upp Gå upp! Man blir ju bara tröttare av att ligga kvar och snooza

Expressen/Aftonbladet Aftonbladet. Men det händer att jag läser Expressen ibland också.

Sweden Rock/Hultsfred Har inte varit på någon av dem, men jag skulle vilja gå på Sweden Rock.

ANNONS
Av mochride - 16 maj 2011 10:20

Ibland undrar jag om jag kommer drabbas av Alzheimers innan jag är 40. Mitt minne är så dåligt ibland, det är nästan så att jag glömmer bort något medan jag tänker på det.  Det kan till exempel vara något jag ska göra, som att komma ihåg att ta fram köttfärsen från frysen. Det är inte bara en gång som jag pratat med mamma i telefonen och hon påmint mig om att ta fram köttfärsen just innan vi lägger på. Och vad gör jag då? Inte tar jag fram köttfärsen i alla fall.


Jag kan glömma bort vad jag ska hämta medan jag går för att hämta det. Det är som att tanken om vad jag skulle göra försvann samtidigt som reste mig för att göra det. Jag tror att min hjärna tar lite semester i smyg ibland, den tar ledigt utan att tala om det för mig.


Något annat som kan vara irriterande är när man känner igen någon och man vet precis vem det är, egentligen, man kan bara inte komma på det. Det händer oftast när jag ser nån skådespelare på tv eller i en film eller nåt, men det händer med folk jag ser på stan och så också. Ibland är det nån som häslar på en och så vet man inte vem det är, men det känns som att man borde det. Fast ibland kan det ju vara så att de tror att jag är syrran.

ANNONS
Av mochride - 15 maj 2011 17:32

Det var länge sen jag lyssnade på Lifehouse, men idag har jag på den här låten och den påminde mig om varför jag tycker att de är så bra. Den kommer gå på repeat ett tag framöver.


Av mochride - 15 maj 2011 13:35

Syrran ställde ut sin hund för första gången idag och följde med som sällskap. Det var en officiell utställning som ordnades av Svenska spaniel och retriever klubben så det var bara retrivers och spaniel av olika slag där.


Det var fyra hundar hundar i unghundsklassen, den klass som N var med i. Det gick riktigt bra och hon var väldigt nöjd. Det kunde nog inte ha gått så mycket bättre med tanke på att det var första gången han ställdes ut. Han var väldigt uppspelt och ville hälsa på nästan alla hundar han såg, alla kan ju vara en ny kompis. Och så var det nog lite stressande att vara i en sån miljö, men det gick ganska bra ändå.


Om han hade fått springa lite fortare, inte varit så flamsig när domaren kände på honom och om han hade stått lite snyggare hade det gått bättre, men han fick ändå ett väldigt bra omdöme. Syrran kommer ställa ut fler gånger och nu kan det ju bara gå bättre.  Det gäller bara att träna lite på att stå bra.


Tyvärr blev det inga bilder från utställningen. Syrran hade glömt sin kamera hemma, jag hade med mig min men batteriet var slut...


 

Av mochride - 15 maj 2011 12:06

Årets omgång av Eurovision Song Contest är över. Det var en del ganska dåliga låtar och en del bra låtar. Irland och Georgien var de låtar jag tyckte sämst om. Men det fanns ett par stycken som jag tyckte var riktigt bra; Danmark, Storbritannien, Rumänien och Azerbadjan. Och så hejade jag ju på Sverige så klart.


Det gick bättre för oss än jag hade trott. Kul att vi slutade på tredje plats. Så bra har det inte gått för oss sen 1999 när vi vann. Jag hade ju helst sett att Sverige vann, men jag gillar Azerbadjans låt och tycker det var ganska bra att de vann. Men jag är lite förvånad över att det inte gick bättre för Storbritannien.


Och Ryssland som tyckte att Eric var en blek kopia av honom. Han hade ju också haft en glasbur en gång. Det är han knappast ensam om. Och så hade han en svensk låtskrivare, en svensk sångcoach, en svensk koreograf och svenska dansare. Sen vissste han ju precis hur snygg och bra han var, kunde inte låta bli att störa mig lite på det.


För en gång skull var det i alla fall rätt låt som vann. Det var svenskar som låg bakom det bidraget också.  Visst hade Sverige gärna fått vinna, vi låg ju etta ett tag men slutade som sagt på tredje plats. Är nöjd med det också. Det gick ju bra för oss ändå.


Av mochride - 14 maj 2011 15:52

Jag har suttit ute på balkongen och skrivit lite idag. Jag är fortfarande bara i början, men det är så mycket som ska skrivas så jag vet nästan inte var jag ska börja. Det finns i i huvudet hela tiden, och jag skulle vilja sitta och bara skriva, men det går inte. bland tar det stopp också och då vet jag inte riktigt hur jag ska komma till nästa del som ska hända. Men det känns bra att skriva på den här historien igen. Jag hoppas verkligen att jag får till den som jag vill.


Det ser kanske inte så bra ut med allt klotter, men jag tycker det är bra att kunna klottra lite när man skriver.

Av mochride - 14 maj 2011 11:43

Läste just ett blogginlägg om en artikel som handlar om en mamma som injicerar botox i sin 8-åriga dotter för att hon ska större chans att vinne skönhetstävlingar. Fkickan är tydligen missnöjd med sina skrattrynkor..... Mamman köper det på internet eftersom läkare inte får skriva ut det åt barn. Hon vaxar även även hennes ben.


Jag blir så upprörd så jag vet inte vad jag ska säga. Det är så hemskt, jag fattar inte hur man kan göra så mot ett barn. Ett barn har inget som helst behov av botox, och hur mycket hår på benen har en 8-åring?

Vad lär man barnen när man gör så här? Att utseendet är det viktigaste, det spelar mindre roll hur man är som person, bara man ser bra ut? Det är så fel som det kan bli. Det handlar om ett barn. Man gör inte så mot barn.

Mamman måste ju ha problem och något slags behov som hon uppyller genom sin dotter. Om du vill kan du läsa artikeln här. Jag har inte gjort det, jag är nog upprörd ändå.

Av mochride - 14 maj 2011 11:05

För ungefär en månad sen hittades parasiten cryptosporidium i vårt dricksvatten och vi uppmanades att koka dricksvattnet tills vidare. Många fick lite panik och köpte en  massa vatten på flaska, det tog slut i affärerna på bara några minuter när meddelandet ocm parasiten kom. Jag förstod och förstår fortfarande inte den hysteri som blev- Det går ju faktiskt lika bra att koka vattnet, och det blir mycket billigare.


Nu har de i alla fall hittat k'ällan till parasiten. Det är en avloppsbrunn som har läckt. Tänk så äckligt. Vi har haft avloppsvatten i vårt dricksvatten. Inte konstigt att så många blivit magsjuka de senaste månaderna. Nu när de hittat orsaken till parasiten hoppas jag att det inte dröjer så länge innan läckan blir åtgärdad och vi kan återgå till att dricka "vanligt" vatten igen.

Om bloggen

 

 

Välkommen!

Jag som skriver den här bloggen är en nyutbildad bibliotekarie med författardrömmar. jag skriver om min väg till att bli författare och tipsar även om böcker jag läst.

 

Här kan du också följa min vardag med familjen, läsa om filmer jag sett och tankar om saker och ting. Jag hoppas att du gillar det du hittar här.

 

Texterna som finns i headern eller inläggen är mina och får inte kopieras.

Följ mig!

bloglovin Mochride - mitt hjärtas röst

Letar du något?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag gillar

RSS

Länkar

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se