Mochride - mitt hjärtas röst

Alla inlägg under juni 2011

Av mochride - 12 juni 2011 21:13

En del verkar ha väldigt svårt för att hålla sig till sin egen tvättid eller sina egna maskiner. Det finns tre tider att tvätta på och  fem maskiner som är uppdelade så att man antingen bokar tre stycken eller två stycken. Två kan alltså tvätta samtidigt.


Det är många gånger vi kommer till tvättstugan då antingen våra maskiner eller vårt torkskåp är  upptaget. Antingen går de över sin tvättid eller så går de in och börjar tvätta under vår tvättid medan vår tvätt är i torkskåpet. Det är faktiskt ganska störande.


Som idag till exempel. När jag kom till tvättstugan för att börja tvätta var det en som tvättade i hela tvättstugan, även mina maskiner och min torktumlare. Mina maskiner tömdes så att jag kunde lägga in min tvätt, men torktunmlaren fortsatte de använda, de tog bara ut sin tvätt och la in ny.


När jag gick dit lite senare för att hänga min tvätt var deras tvätt fortfarande kvar i torktumlaren så jag tog ut den för att lägga in min där en liten stund innan jag hängde den. Nästa gång jag kom tillbaka för att ta reda på tvätten var torktumlaren igång igen, och mina maskiner också.


Om nån skullr komma och fråga om det är okej att de börjar tvätta under min tid eftersom jag ser ut att vara färdig så är det okej. Det är en annan sak. Men när man bara tar tider så där, det är inte okej. Om de andra maskinerna lediga medan man tvättar så kan man väl använda dem också, men då får man ändå se till att vara klar innan tiden är slut. Och det finns information på flera olika språk så man ska inte kunna skylla på att man inte förstår.

ANNONS
Av mochride - 12 juni 2011 11:23

 

ANNONS
Av mochride - 12 juni 2011 06:33

Jag klev upp för en halvtimme sen och sitter och äter frukost just nu. Tänkte kolla datorn lite medans, Är uppe tidigt idag för det var meningen att vi skulle stå på loppis och sälja lite grejer. Men vädret ville inte riktigt det. Det småregnar och blåser ganska mycket. Det är bara att ställa undan alla grejer igen och ställa oss på loppisen nästa helg istället. Då kanske vi har hittat ännu mer grejer att sälja.

Nu ska jag äta färdigt min frukost och sen ska jag gå och sova en stund igen.

Av mochride - 11 juni 2011 20:45

Dagens/kvällens boktips är Ödesdigert beslut av Rachel Lee. Den är väldigt bra och spännande.  Jag harar läst den flera gånger, som jag gjort med de flesta av mina böcker. 


Jennifer Fox förlorar sin man och deras barn i en flygolycka och hela hennes värld går under. Hon klarar inte att leva utan dem och efter månader av ångest och smärta bestämmer hon sig för att ta sitt liv. Men istället för att begå självmord tar hon kontakt med en lönnmördare som ska mörda henne.


När kontraktet är klart får jennifer veta att familjens död inte var en olycka. Chocken får henne att vakna upp ur sorgen och vilja fortsätta med sitt eget liv. Hon måste hindra lönnmördaren från att döda henne, men ett mordkontrakt går inte att återkalla och mördaren väntar bara på rätt tillfälle.


 


Av mochride - 11 juni 2011 18:57

För ett tag sen skrev jag det här inlägget. Jag har tänkt väldigt mycket på det och vekar fortfarande. Jag har jättesvårt att bestämma mig för hur jag vill göra. Fördelen med att publicera själv är ju att man också får bestämma själv. Det är jag som bestämmer när boken ska publiceras och hur den ska se ut. Men det är också jag som ska sköta marknadsföring och nå ut till köpare av boken. Om jag har ett eget förlag måste jag också sköta beställningar, fakturering, tryckning m.m


Jag vet inte om jag skulle nå ut så mycket som jag skulle vilja om jag publicerar själv. jag vill att mina böcker ska finnas i bokhandlarna, på biblioteken osv. Och så skulle jag vilja att mina böcker blir översatta till andra språk. Jag tror att de möjligheterna är ganska begränsade om man publicerar själv. Det känns som att man är en ganska osäker satsning för tex bokhandlarna om man publicerar själv.


Jag behöver ju inte bestämma mig nu. Kanske skickar jag först in till ett bokförlag och provar sen på att publicera själv om de inta tar min bok. Jag vet inte riktigt om det jag skriver passar för bokförlagen, eller så kanske det är så att jag inte hittat rätt förlag. Fortsättning följer....

Av mochride - 11 juni 2011 16:48

Igår plockade jag fram min inre hemmafru och lagade upp mat och gjorde matlådor inför jobbet till veckan. Stod i värmen och smälte bort bredvid spisen medan jag gjorde en slags köttgryta med ris, lasagne och makaronipudding. Det blev över lite köttfärssås efter lasagnen så jag kokade lite spagetti och gjorde en matlåda av det också. Idag fortsatte jag med matlagandet och gjorde köttbullar.


Nu har vi massor med upplagad mat i frysen. Så härligt att inte behöva laga nån mat utan bara ta fram en låda ur frysen och värma i micron.




         

Av mochride - 10 juni 2011 22:25

De finns två tider som är de värsta när det gäller att vara ute i trafiken, lunchtid och mellan 16-17 eftersom alla ska hem från jobbet då. Idag lyckades jag pricka in båda två. På hemvägen den första vändan lyckades jag dessutom hamna bakom ett studentsläp, så det blev att köra väldigt långsamt ett tag. Han flyttade på sig såatt jag hade möjlihet att köra om, men det kom så mycket mötande bilar så jag lät bli. Jag är ingen som kör om i onödan.


Den andra vändan fastnade jag i en bilkö vid trafikljusen i säkert 10 minuter. Det var hur mycket bilar som helst i alla riktningar.Jag tycker inte om rondeller när det är mycket trafik, men det gick bra. På vägen hem en vändan hamnade jag i en fil där det skett en olycka, vilken typ av olycka vet jag inte men det verkade vara tre bilar inblandade. Det såg inte ut att vara något allvarligt i alla fall.


Men det var ganksa långt bort så när jag körde in i filen märkte jag det först inte. Såg att flera bilar bytte till den andra filen trots att det redan var fullt med bilar där och tyckte att det var lite konstigt, men när bilen framför mig också bytte såg jag att det hade hänt nåt längre fram och jag blev insläptt i den andra filen jag också.


Jag brukar försöka undvika att vara ute och köra vid 16 just för att det är så mycket bilar ute då. Men det gick ju som sagt bra ändå. Och det var kul att köra lite igen. Eftersom vi inte har någon bil så blir det ju väldigt sällan.

Av mochride - 10 juni 2011 10:11

Jag fick mina första myggbett igår. Värmen har gjort att de kommit ganska mycket mygg och jag gillar inte mygg. Det kliar av betten och det där surrandet i öronen är väldigt irriterande.


Men de kommer varje sommar och det vet man ju. Jag hoppas bara att M klarar sig någorlunda från myggbetten, det blir inget roligt för henne om hon blir biten och det kliar en massa.

Om bloggen

 

 

Välkommen!

Jag som skriver den här bloggen är en nyutbildad bibliotekarie med författardrömmar. jag skriver om min väg till att bli författare och tipsar även om böcker jag läst.

 

Här kan du också följa min vardag med familjen, läsa om filmer jag sett och tankar om saker och ting. Jag hoppas att du gillar det du hittar här.

 

Texterna som finns i headern eller inläggen är mina och får inte kopieras.

Följ mig!

bloglovin Mochride - mitt hjärtas röst

Letar du något?

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag gillar

RSS

Länkar

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se