Mochride - mitt hjärtas röst

Alla inlägg under juni 2011

Av mochride - 8 juni 2011 21:09

Idag har det varit ännu varmare än igår. Klockan är efter 21 och det är fortfarande 25 grader varmt. Det är nu det skulle vara perfekt att vara ute på till exempel en lång promenad. Tidigare idag har vi inte gått så långt för hundarna orkar inte. Vår hund är väldigt värmekänslig så det blir väldigt korta promenader med honom när det är så här varmt.


Tänker på dem som cyklar med sina hundar i den här värmen. Man ser såna lite då och då, och jag tycker så synd om hundarna. De lider ju av värmen ännu mer än vi, och att då ge sig ut och cykla med dem... Det är ett jättebra sätt att motionera sin hund, men inte mitt i sommaren när det är varmt.


Om man måste cykla med sin hund, varför kan man inte göra det tidigt på morgonen eller på kvällen när det blivit svalare. Nej, det måste tydligen göras mitt på dagen när det är som varmast.  Men snälla, cykla inte med hunden i den här värmen!

ANNONS
Av mochride - 8 juni 2011 09:05

Lindisen har kommit med en ny lista för vecka 23. Här är mina svar på listan, kika in hos Lindisen om du också vill göra den.


Följa blogg med bloglovin/lägga till som bokmärke i favoriter Bloglovin. Det är så lätt att samla favoritbloggara där och man ser ganska snabbt om de nya inläggen intresserar en.

Morgonbloggande/kvällsbloggande Det blir nog ganska  blandat för min del, det beror lite på när jag har tid att sätta mig vid datorn. Jag skriver en del tidsinställda inlägg också.

Privatbloggar/företagsbloggar Jag följer nästan bara privatbloggar, det är en eller två som är företagsblogg.

Blandbloggar/temabloggar Blandbloggar. Jag läser helst bloggar som blandar lite av varje, de temabloggar jag stött på intresserar mi g inte. Har bara följt en blogg med tema och det är att fixa bloggen.

Bilder/ej bilder Det får gärna vara bilder, en blogg blir intressantare att läsa med bilder. Men det blir tråkigt med bara bilder på samma sätt som det kan bli tråkigt med bara text. Det ska vara lagom med bilder helt enkelt.

Provocerande/"snällt Snällt blir det för min del i alla fall. Gillar inte att läsa bloggar som provocerar bara för sakens skull för att få fler läsare.

Dagens outfit/inte dagens outfit  Inte dagens outfit. Det kan vara kul nån gång, men inte en dagens outfit per dag. Jag är inte så intresserad av mode så det blir tråkigt i längden.

1-2 inlägg per dag/2-3 inlägg per dag Varierar, blir väl 1-3 inlägg per dag :)

Awards/utmaningar/nej tack utmaning Vissa utmaningar kan vara ganska roliga.

Några rader/långa texter Det beror lite på vad inlägget handlar om och hur det är skrivet. Det blir lite jobbigt att läsa en lång text som är väldigt kompakt, samtidigt kan det vara tråkigt att läsa ett inlägg med bara några rader också om det står typ: idag har jag varit och fikat med B, nu ska jag duscha, vi ses sen". Är texten välskriven med ett intressant innehåll spelar det ingen större roll om texten är lång eller kort.

ANNONS
Av mochride - 7 juni 2011 21:43

Jag är less på att koka vattnet nu. Det är ju inte direkt jobbigt, men vi har ju gjort det i några månader nu och ska fortsätta med det hela sommaren. Det ska bli så härligt när vi slipper koka vattnet och slipper se till att det finns vatten hela tiden. Att bara ta ett glas och hälla upp direkt från kranen. Vi är ju vana nu vid att dricka kokt vatten, men det är godare med "vanligt" vatten. Jag vill slippa använda vattenkokaren till annat än tevatten. Jag vill slippa ha tillbringare med vatten i kylskåpet så att man rymmer annat man vill lägga in där.

Av mochride - 7 juni 2011 18:58

De senaste dagarna har vi verkligen haft underbart väder. Den där riktiga sommarvärmen har kommit hit och det ska vara så här soligt och varmt hela vecka. Det är så härligt att vara ute när det är sånt här väder, ändå kan man inte riktigt låta bli att "klaga" på att det är varmt eller att det blåser. Man är aldrig nöjd.


Jag och M packade in oss i syrrans bil tidigt i morse och åkte till våra föräldrar för att spendera dagen där. Vi har varit ute hela dagen. Enda gången vi var inomhus var den 1,5 timmar som M sov mitt på dagen. Vi är ganska slut nu allihop, man blir trött av att vara ute.


Vi tog ut en filt som vi satt och fikade på när det var dags för mellanmål och så tog vi ut M:s leksaker så att hon kunde leka med dem ute. Jag hade tänkt passa på att sola lite, men det fick jag inte tid med för M sprang runt med dockan, åkte dockvagn och sprang upp och ner för altanen. Hon hade jättekul och jag hade också trevligt.


Hunden har legat i skuggan och vilat/sovit större delen av dagen. Det är så bra när han kan vara ute så här, det är också en anledning till att jag vill ha hus. Han tycker om att vara ute med oss och lite senare under dagen fick han även sällskap av syrrans hund. Men de är synd om dem i den här värmen, det märks att det är jobbigt för dem. Speciellt syrrans hund som har svart päls och mycket päls.


Lite färg har jag fått idag i alla fall eftersom jag varit ute så mycket, men att jag har tre olika nyanser på armarna, det behöver vi inte låtsas om. Vi ska dit imorgon igen och morgondagen kommer nog se ungeär likadan ut som idag. Kanske åker vi dit på torsdag och fredag också. Vill ju passa på att få så mycket sol som möjligt innan jag börjar jobba.


 

 

Av mochride - 6 juni 2011 21:21

Bitter avund är ännu en favroit bland Snadra Browns böcker. Den är spännande och man dras snabbt in i handlingen. Jag hade svårt att lägga ifrån mig den för jag ville veta hur det skulle gå.


Maris Matherly-Reed är förlagsredaktör på sin pappas bokförlag. Hon får ett manus med posten som är något utöver det vanliga. Aldrig har hon varit så fascinerad av en roman, och hon måste hitta den som har skrivit boken.


Författaren gömmer sig på en lite ö vid Georgias kust och Maris åker dit för att träffa honom. Hon möter en rullstolsbunden man som verkar vilja dölja både sin identitet och sitt förflutna. Tillsammans går de igenom manuset han skrivit och en skrämmande historia om två män vars vänskap övergår till rivalitet. De ger sig ut på en båttur tillsammans med en en kvinna men bara en av dem återvänder.


Maris blir skräckslagen när hon börjar ana att berättelsen är sann och att den kan ha anknytning till hennes eget förflytna. Hon börjar forska i det förflutna och de svar hon får avslöjar ett förflutet som är både brutalt och fasansfullt.


 

Av mochride - 6 juni 2011 12:18

Jag satt vid datorn och skrev nästan hela kvällen igår. Jag har kommit ganska lång nu och det är inte så mycket kvar att renskriva. Jag fastnar lite i handlingen ibland för jag tycker faktiskt mycket om personerna jag skriver om. Det är bara att hoppas att andra gör det också.


Tiden går väldigt fort när man sitter vid datorn. Jag tittade på klockan några gånger och varje gång tänkte jag "är klockan så mycket?" Hela dagen gick fort igår, men speciellt kvällen. Ändå fick jag ganska mycket gjort i mitt skrivandet. Jag ska skriva så mycket som möjligt nu, dels för att det inte är så mycket kvar att renskriva, men också för att jag börjar jobba om en vecka och då kommer jag varken ha tid eller ork att sitta vid datorn så mycket.


Har en idé till ett bokomslag och ska bara försöka klura ut hur jag ska göra det. För design är som sagt inte min starka sida, och jag är inte så jättebra på photoshop heller. Och så har vi bara elements och jag vet inte hur mycket man egentligen kan göra med det. Baksidetexten är mer eller mindre färdig i alla fall. Så kanske dröjer det inte alltför länge till innan det är en färdig bok.

Av mochride - 5 juni 2011 20:04

Som ni kanske ser har jag gjort några små förändringar i designen. Bakgrunden är lite ljusare och rubrikerna har bytt färg. Det känns lite bättre med den här diskreta rosa istället för det jätterosa som jag hade tidigare. Men jag saknar att kunna göra en design till bakgrunden. Inte för att jag hade nån på min andra blogg, men det hade ändå varit trevligt att kunna ändra lite mer på den än bara färgen.

Av mochride - 5 juni 2011 18:59

Jag och M gick till lekparken i afton. Det har varit underbart väder idag, och tiden har bara runnit iväg så klockan hann bli 4 innan vi kom utanför dörren och gick till lekparken. Eftersom det var så bra väder var de flera barn och föräldrar där, men några gick när vi kom dit.


M åkte klättrade lite och åkte rutchkana som hon tycker är så kul. Sen satt vi i sanden och grävde lite med spaden och fyllde hinken. Men det blev inga sandslott, sanden ville inte hålla ihop. Men en sjöstjärna fick vi i alla fall.


M tyckte det var jättekul att sitta där i sanden och vi höll på att få en hel del med oss hem eftersom mycket av den hamnade på hennes byxor och tröja. Är det så här bra väder imorgon ska vi gå dit igen. Kanske finns det en gunga ledig då också.


 

Om bloggen

 

 

Välkommen!

Jag som skriver den här bloggen är en nyutbildad bibliotekarie med författardrömmar. jag skriver om min väg till att bli författare och tipsar även om böcker jag läst.

 

Här kan du också följa min vardag med familjen, läsa om filmer jag sett och tankar om saker och ting. Jag hoppas att du gillar det du hittar här.

 

Texterna som finns i headern eller inläggen är mina och får inte kopieras.

Följ mig!

bloglovin Mochride - mitt hjärtas röst

Letar du något?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag gillar

RSS

Länkar

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se