Mochride - mitt hjärtas röst

Senaste inläggen

Av mochride - 1 oktober 2011 14:00

K påstår att han aldrig sett Trolltyg i tomteskogen. Hur har kunnat missa det? jag trodde att "alla" födda på 80-talet och tidigare hade sett den. Det är ju en smärre katastrof ju. Såg inte luleborna på Trolltyg i tomteskogen? Bambi påstår han att han inte heller har sett. Det är illa. 


Han säger också att vissa ord som vi använder hade han inte hört innan han träffade mig. Ord som bås, stri, muk/mukas(mjuk/mjukas) och tap kanske inte använts i Luleå i och för sig. Det kanske hör till den västerbottniska norrländskan. Eller så är det till och med ännu mer lokalt än så och kommer från bondskan här. Jag vet inte. He är i alla fall ett typiskt norrländskt ord som vi båda använder.

Nån av mina läsare som vet vad de här orden betyder?


Gör ett besök i Bloggriket innan du går

ANNONS
Av mochride - 1 oktober 2011 12:58

Det är redan oktober och månaden inleddes med -1,5 grader och lite frost på gräset. Det har säkert varit lite kallare under natten. Det blev en härlig med lite småkylig promenad med hunden på morgonen. Solen värmer fortfarande och nu är det lite varmare ute. Och det är så fint med alla gula löv och fina färger. Men det jag tycker bäst om med oktober är att M fyller år, bara några veckor kvar.


 ANNONS
Av mochride - 30 september 2011 10:00

Det börjar vara dags att göra något åt håret. Jag är less påå min alldeles för långa lugg och hänger i ögonen och kittlar mig på näsan. Måste snygga till topparna också så att jag får  lite liv i håret igen.


Jag brukar försöka klippa luggen själv ibland. Och det går lite så där, det är svårt att klippa sig själv, speciellt när man är som jag och inte har något ögonmått och inte ens kan klippa rakt efter en linje. Kanske beror det på att jag har olika synfel. och så handlar det nog om övning. Skulle säkert vara bättre på det om jag gjorde det oftare. Brukar få ett ganska bra resultat i alla fall. 


Jag trivs i mitt långa hår men jag skulle vilja klippa mig lite kortare och göra en snygg frisyr och färga om håret. Det behövs det också. Jag längtar tillbaka till det röda eller det röda/svarta. Jag kanske skulle prova att ha min naturliga hårfärg, det var många år sen. Mern det känns så tråkigt. Jag tror att det antingen blir rött eller rött och svart. Jag trivdes väldigt bra idet.

Av mochride - 29 september 2011 22:29

Jag är färdig med den första halsduken och har börjat på den andra. Det är roligt att sticka med såna här mönstrade garner. Jag tycker själv att den halsduken blev väldigt fin och jag hoppas att den som ska få den också tycker den. Det blev ganska mycket garn över så jag funderar om jag ska virka en mössa av det.   


Klicka gärna här innan du går

Av mochride - 29 september 2011 11:23

Nu är det verkligen höst. Det är mellan 0-5 grad!er på morgnarna när vi klivet upp. Det brukar bli några grader varmare under dagen, men dagarna är ändå lite kyliga nu. Löven har blivit gula på träd och buskar och de har börjat falla till marken.


Det är tråkigt att det ska bli kallare och komma snö, och jag längtar redan efter sommaren och värmen. Men hösten är riktigt fin nu med alla färger. Det är ganska mysigt med höst ändå.


 
Av mochride - 28 september 2011 18:00


Av mochride - 28 september 2011 16:07

Har ni haft en sån där dröm (när ni sover alltså) då ni varit medveten om att det är en dröm? Det har jag, flera gånger.


Ibland drömmer jag samma dröm flera gånger och en sån dröm är en dröm då jag skulle rädda nån som var fångad i ett torn som vaktades av en stor drake. Första gången jag hade den drömmen var efter att ha läst en bok vars titel och handling jag inte kommer på just nu. I alla fall, både andra och tredje gången jag hade den drömmen var jag medveten om att det hade hänt förut och jag visste vad jag hade gjort och att det hade gått bra. "Det gick ju bra förra gången så det gör det  nu också" tänkte jag i drömmen.


Jag drömmer ofta om att jag ska rädda nångon, jagar någon eller blir jagad själv. Och jag kan nästan aldrig springa i de drömmarna, i alla fall inte ordentligt. Jag springer på stället, ramlar varannan meter osv. Och det har hänt många gånger att jag medan jag drömt försökt styra drömmen och börjat om igen och igen och försökt springa ordentligt så att jag ska ta mig någonstans. Hela tiden vet jag att det är en dröm och ska göra om den så att detska bli som jag vill. Så har det varit med en del andra drömmar också.


Det är lite lustigt när det blir så här. Vad beror det på egentligen? Hur kan man vara medveten om att man drömmer? Är det någon mer som varit med om nåt liknande?


Har fått en ny prenumerant, välkommen!


Klicka gärna här

Av mochride - 27 september 2011 19:46

Jag gillar Fast and furious filmerna och den femte är helt okej. Den var lite så där halvbra i början, men sen blev den lite bättre. Jag tycker inte att den är lika bra som de andra filmerna men ändå ganska bra. Undrade först om Han hade återuppstått men den här filmen utspelar sig innan Tokyod Drift. Men den är nån som har återuppstått så det lär bli en sjätte film.


Bryan och Mia har korsat många gränser för att undvika myndigheterna sen de befriade Dom från fängelset. Nu återförenas de med honom i Rio de Janeiro för att utföra en sista kupp. De samlar ihop ett gäng för att utföra kuppen där 100 miljoner dollar står på spel, men både en drogkung och en hänsynslös federal agent är ute efter dem.Bloggriket


 

Om bloggen

 

 

Välkommen!

Jag som skriver den här bloggen är en nyutbildad bibliotekarie med författardrömmar. jag skriver om min väg till att bli författare och tipsar även om böcker jag läst.

 

Här kan du också följa min vardag med familjen, läsa om filmer jag sett och tankar om saker och ting. Jag hoppas att du gillar det du hittar här.

 

Texterna som finns i headern eller inläggen är mina och får inte kopieras.

Följ mig!

bloglovin Mochride - mitt hjärtas röst

Letar du något?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag gillar

RSS

Länkar

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se