Mochride - mitt hjärtas röst

Alla inlägg under oktober 2011

Av mochride - 14 oktober 2011 21:57

   

ANNONS
Av mochride - 14 oktober 2011 16:30

Om ni tittar på headern ser ni att jag lagt in en ny text där. Ett litet smakprov från boken jag skriver på. Tänkte att det var dags att byta ut den texten och det blev den här som fick stå där istället. Kom ihåg att det är min text och att den inte får kopieras.


 

ANNONS
Av mochride - 14 oktober 2011 12:09

Idag är det fredag igen. Som vanligt undrar jag var veckan har tagit vägen. Tiden tycks gå så fort fast det inte händer något speciellt.


Vi har i alla fall hunnit med ett besök i lekparken på morgonen. M måste ju få gunga lite. Hon vaknar till och med på nätterna ibland och vill gunga. Vi måste nog ta hit gunghästen från mormor och morfar så att hon kan få gunga lite även när gungorna är borta fårn lekparken. Det blev mycket gung i det är stycket....


Snart ska hon sova en liten stund och sen blir det ta fram Alice och de andra böckerna igen för en mysig lässtund i soffan. Kanske gör vi ett till besök i lekparken innan det är dags för en god middag. Sen tror jag att vi avslutar kvälen framför tvn.


 

Gör ett besök i Bloggriket innan du går

Av mochride - 13 oktober 2011 18:11

Tog en promenad in till stan tillsammans med syrran idag. Köpte nya täckbyxor (ska ni köpa täckbyxor, köp Dobsom, de är helt undebara), nya vantar och vinterhandskar till M. Sen handlade vi lite på vägen hem och när jag sen satte mig i soffan höll jag på att somna. Vilken tur att M ville bädda ner mig i sin säng en stund så att jag fick blunda lite.


Vi har också läst lite och det första hon sa när vi tog fram bokpåsen var "Alice Alice Alice". Hon tycker verkligen om den boken. Undrar hur det ska gå när vi lämnar tillbaka den. Vi kanske får låna om den.


Ska vila en liten stund igen innan jag tar itu med lite sysslor här hemma. Köpte ett nytt garn som jag gärna vill börja sticka med också.


 

Hitta nya bloggar i Bloggriket eller registrera din egen blogg och få fler besökare

Av mochride - 13 oktober 2011 10:43

Farmor var här med M igår kväll medan K och jag satt i bio mörkret och såg en bra film. Eftersom vi gick mitt i veckan var det inte många där, vi var bara 8 stycken som såg The three musketeers, och jag var ensam tjej. Undrar om det säger nåt om min filmsmak?


Det var nära att det inte blev nån bio. Just innan vi skulle fara rengjorde jag glasögonen, och medan jag torkade av dem såg jag hur glaset plötsligt lossnade och låg i handen. Har inte använt linser på lite mer än ett år nu så jag fick lite panik. Men vi åtgärdade det med en nödlösning som heter tejp, och det funderade ganksa bra. Mindre kul att gå på bio med tejpade glasögon, men kunde ju inte göra så mycket annat. Ska till optikern senare idag och fixa det.


Det finns två fel med den här filmen, och det ör Milla Jovovich och stuntscenerna med Milla Jowowich. För det första tycker jag inte att hon är en bra skådespeare. För det andra så var hennes stuntscener ganska överdrivna. Hon är ju messt känd för Resident Evil och eftersom de valt just henne för den här rollen var de ju tvungen att få  in det på nåt sätt, så stunscenerna är väldigt lika de hon gör i just Resident Evil.


Bortsett från det tycker jag att filmen är jättebra. Både Orlando Bloom och Mads Mikkelsen var väldigt bra i sina roller. Den här kommer finnas i min filmhylla sen. Och jag vill redan se den igen.


Av mochride - 12 oktober 2011 14:10

The notebook, eller Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta som den heter på svenska, är baserad på romanen med samma namn som är skriven av Nicholas  Sparks.


Dert är en vacker men lite sorglig berättelse om Allie och Noah som möter varandra som unga och förälskar sig. De får en passionerad sommar tillsammans, men måste sedan skiljas på grund av klasskillnad, studier och Andra Världskriget. De lever sina liv utan varandra, men de kan inte glömma varandra. Efter flera år isär återförenas de oväntat och de känslor de en gång hade för varandra väcks åter till liv.


Vi får ta del av deras historia genom en dagbok. En äldre man besöker dagligen en kvinna med alzheimers och läser för henne ur dagboken.


 

Av mochride - 11 oktober 2011 20:20

Det här är favoritboken här hemma just nu. M:s favoritbok alltså. Hon vill läsa den om och om och om igen. När vi kommit till sista sidan och stängt boken är de bara att vända på den och börja om från början.


Ikväll har har hon gått omkring och sagt "Alice Alice Alice" och det gick ju inte att ta misste på vad hon ville. Så det var bara att ta fram boken igen och läsa några gånger. Andra böcker som hon tycker väldigt mycket om är böckerna om Max, Totte och Mulle Meck. Dem vill hon också läsa flera gånger.


 

Av mochride - 11 oktober 2011 10:15

Jag tycker det är roligt att sticka, men det blir mest halsdukar. Jag har även försökt mig på att sticka några bebiströjor och skulle vilja prova att sticka kläder i vuxenstorlek.


Det största projektet jag gett mig på hittils är filten jag jag gjorde färdigt förra hösten. Det tog jättelång tid att bli färdig, men ibland gick det några måander utan att jag stickade på den. Det blev ett tungt arbete eftersom det blev så stort och långt och jag har ingen aning om hur mycket garn som gick åt. Jag tappade räkningen efter ett tag. Jag stickade dessutom dubbelt, då det blev väldigt många nystan. Men jag är väldigt nöjd med resultatetn.


 

Om bloggen

 

 

Välkommen!

Jag som skriver den här bloggen är en nyutbildad bibliotekarie med författardrömmar. jag skriver om min väg till att bli författare och tipsar även om böcker jag läst.

 

Här kan du också följa min vardag med familjen, läsa om filmer jag sett och tankar om saker och ting. Jag hoppas att du gillar det du hittar här.

 

Texterna som finns i headern eller inläggen är mina och får inte kopieras.

Följ mig!

bloglovin Mochride - mitt hjärtas röst

Letar du något?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag gillar

RSS

Länkar

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se